Työnohjaus

Olen valmistunut työnohjaajaksi Ratkaisukeskeisen eläin- ja luontoavusteisen työnohjaajan koulutusohjelmasta ja olen STOry:n (Suomen työnohjaajat ry) hyväksymä työnohjaaja. Minulla on eniten kokemusta sosiaali- ja terveysalan työnohjauksesta, mutta myös muiden alojen työnohjaus  on mahdollista.

Mitä?

Työnohjaus on työhön, työyhteisöön ja omaan työhön liittyvien kysymysten, kokemusten ja tunteiden tarkastelua ja jäsentämistä koulutetun työnohjaajan avulla (https://www.suomentyonohjaajat.fi/). Työnohjaus voi antaa tukea ammatilliselle kasvulle, vahvistaa  ammatti-identiteettiä, tukea työssä jaksamistai tai olla työn/työyhteisön kehittämisen väline. Se on työn reflektointia ja vuorovaikutusta työnohjajan kanssa ja ryhmämuotoisessa työnohjauksessa myös toisten ohjattavien kanssa. Luonto- ja eläinavusteisuus työnohjauksessa voi lisätä työnohjauksen kokemuksellista oppimista ja vuorovaikutusta eläinten kanssa.

Työnohjauksen eri muotoja ovat yksilötyönohjaus, työparityönohjaus, ryhmätyönohjaus, työyhteisön työnohjaus ja esimiestyönohjaus. Työnohjaus voidaan toteuttaa case- eli tapaustyönohjauksena, teemakeskeisenä työskentelynä tai prosessikeskeisenä työskentelynä. Tarjoamani ryhmätyönohjaus tapahtuu 3-4 hlö:n pienryhmissä. Tarjoan työnohjausta rauhallisessa maalaisympäristössä ja sovittaessa työnohjaus voidaan toteuttaa osittain tai kokonaan luonto- ja/ tai eläinavusteisesti. Yksilötyönohjaus etäyhteydellä videovälitteisesti on myös mahdollista.

Kenelle?

Työnohjauksen tavoitteena on vapauttaa voimia, luovuutta ja ajattelua työhön ja sen rajojen tunnistamiseen (https://www.suomentyonohjaajat.fi/), joten se sopii ja on suositeltavaa kaikille työelämässä oleville. Työnohjaukseen voi ja olisi hyvä hakeutua jo ennen kuin ilmenee työuupumusoireita, työpaikan ilmapiiri on tulehtunut tai työssä ilmenee muuta erityisen kuormittavaa.